De necrezut / “N-a fost o valiză, a fost o borsetă” declară procurorul care l-a anchetat pe Gigi Becali

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Marți, 23 decembrie, de la ora 20.30, Prima TV vă prezintă o analiză completă a Dosarului Valiza, în care Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită.

În următoarea ediție a emisiunii Dosarele DNA, Marius Saizu, Claudiu Dumitrescu, procuror şef-secție DNA, şi jurnalistul Daniel Andrei Nazare redeschid dosarul Valiza. În acest dosar au fost condamnate mai multe persoane, printre care, Gigi Becali, patronul echipei Steaua, la trei ani de închisoare cu executare şi Victor Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale, la un an de închisoare cu suspendare.

Procurorul care a instrumentat cazul, Claudiu Dumitrescu a acordat un amplu interviu echipei Dosarele DNA, în care a oferit toate detaliile despre ancheta din Dosarul Valiza. Investigațiile au început atunci când procurorul DNA s-a autosesizat pe baza informațiilor care circulau în presă. Punctul culminant al anchetei a venit în momentul în care procurorii l-au prins, la Cluj, pe Teia Sponte (vicepreşedintele Consiliului de Administrație al clubului Steaua) cu suma de 1.700.000 de euro, pe care urma să o împartă jucătorilor de la Universitatea Cluj. „De fapt, n-a fost o valiză, a fost o borsetă. Până atunci nu văzusem nici eu 1,7 milioane de euro. Erau 3400 de bancnote noi de 500 de euro”, a declarat procurorul Claudiu Dumitrescu.

Marius Saizu spune că „în emisiunea Dosarele DNA de marți, 23 decembrie, de la ora 20.30, veți putea vedea, pe lângă declarațiile exclusive ale procurorului de caz, Claudiu Dumitrescu, şi reconstituiri ale interceptărilor şi filajelor care au constituit probele cruciale din acest dosar”.

Extra info:
Dosarul Valiza: Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucureşti, a fost judecat şi condamnat pentru dare de mită jucătorilor de la Gloria Bistrița (2006) şi Universitatea Cluj (2008) în cazul în care obțineau un rezultat care ar fi favorizat echipa Steaua Bucureşti.

Sumele oferite de Gigi Becali:
- Între 5000 şi 10.000 pentru jucătorii de la Gloria Bistrița (imaginile cu patronul Stelei oferind „primele” au fost difuzate la momentul respectiv pe toate posturile de televiziune).
- 100.000 de euro pentru jucătorii de la Universitatea Cluj în cazul în care obțineau un egal sau câştigau meciul cu CFR Cluj. Rezultatul ar fi propulsat echipa Steaua pe primul loc în Liga I şi ar fi însemnat pentru echipa bucureşteană calificarea directă în Champions League.

Alte persoane condamnate în dosarul Valiza: Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, avocat în cadrul Baroului Bucuresti, Victor Pițurcă, la acel moment antrenor al echipei naționale de fotbal a României, Gheorghe Radu Marino şi Volcinschi Raul.

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57320

Adaugat de la Dec 22 2014. Adaugat in Main, Media. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App