Va vine sa credeti? Parlamentarii noştri joacă tare la Loterie!

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, afirmă că Loteria Română ar fi vădit avantajată dacă proiectul legislativ vizând organizarea jocurilor de slot-machine în mod restrictiv doar în spaţiile acesteia va fi pus în aplicare. Conform lui Chiriţoiu, proiectul legislativ ar transforma operatorul de stat din zona jocurilor de noroc în marele  beneficiar al unei situaţii anticoncurenţiale, survenite sub pretextul eliminării dependenţei de “păcănele”.

Există o iniţiativă legislativă în Parlament care urmareşte să interzică <păcănelele> private, permiţând doar Loteriei să desfăşoare acest tip de activitate. Punctul nostru de vedere este că, dacă există raţiuni de sănătate publică care reclamă interzicerea sau restricţionarea păcănelelor, aceste măsuri trebuie aplicate în egală măsură operatorilor privaţi şi Loteriei Române. Din punct de vedere concurenţial, videoloteria şi jocurile de păcănele sunt alternative pentru consumator şi, ca atare, trebuie tratate în mod similar”, a afirmat Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei vine cu această opinie în contextul în care un grup de parlamentari susţin o iniţiativă legislativă prin care se urmăreşte interzicerea “păcănelelor”, în alte locaţii decât cele ale Loteriei Române şi cazinouri. Această iniţiativă este justificată de politicieni prin faptul că tot mai mulţi minori joacă la slot-machine şi că, la nivel social, cazurile de ludomanie, dependenţa de jocuri de noroc, ar fi tot mai numeroase.

Reprezentanţii industriei jocurilor de noroc se declară dispuşi la dialog cu parlamentarii în vederea unei căt mai bune legiferări pe acest domeniu dar într-o altă formă decât cea propusă, susţinând că aspectele sociale invocate de politicieni reprezintă doar pretextul creării unei conjuncturi legislative net favorabile Loteriei Române.

Despre: ,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57269

Adaugat de la Mai 23 2014. Adaugat in Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App