Exclusiv / “Bomba” in Giulesti: Daniel Niculae a platit banii Rapidului pentru recursul la TAS!

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Rapid are sanse sa ia licenta daca castiga la TAS. Directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, declarase, luni, într-o conferinţă de presă, că invită clubul Rapid să atace la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, decizia Comisiei de Apel, care a respins dosarul de licenţiere al grupării giuleştene.

Surse autorizate pretind ca fotbalistul Daniel Niculae, atacantul echipei Rapid, a scos din contul personal suma de 30.000 de euro necesara pentru tribunalul de la Lausanne. Fostul international a facut acest gest disperat, fiindca nimeni n-a dorit sa ajute formatia giulesteana care risca sa intre in faliment.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveția) a devenit în ultimii ani un protagonist al vieții sportive din toată lumea, dar mai ales din România, unde în fiecare sezon sunt zeci de procese care se termină acolo.

“Comisia de Apel a respins apelurile cluburilor Gloria Bistriţa şi Rapid Bucureşti, menţionând prima decizie a instanţei de fond a Sistemului Naţional de licenţiere. Deciziile sunt definitive şi executorii pe plan naţional, procedura prevede posibilitatea recursului la TAS. Invit clubul Rapid să facă apel la TAS. În opinia mea, Rapid are zero şanse la TAS. Noi de data asta ne vom apăra la TAS, fiecare îşi va prezenta punctul de vedere, nu ca anul trecut când s-a dat neregulamentar licenţa cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj, iar FRF a decis să nu ne apărăm”, a declarat Duru.

Fara garantii financiare si datorii cumulate

Viorel Duru a afirmat că FC Rapid nu a primit licenţa din cauza lipsei garanţiilor financiare, dar şi a datoriilor acumulate în ultimul an. “Rapid a intrat în insolvenţă pe 7 decembrie 2012. Anul trecut a încercat să obţină licenţa fără a avea un plan de organizare aprobat de judecătorul sindic, motivând în toate felurile că îndeplineşte criteriile de licenţiere. În 2013, după 1 ianuarie, s-a sistat finanţarea clubului şi s-au acumulat datorii, destul de importante. În această perioadă, din 7 decembrie 2012 şi până la 31 decembrie 2013, au mai apărut datorii. Din păcate asta e situaţia, cluburile sunt găuri negre şi apar tot timpul datorii. Au apărut datorii către foştii jucători, pe care clubul nu le-a recunoscut. FIFA spune în regulament, că dacă clubul doreşte, se poate adresa cu apel la TAS. Aceste decizii, una din decembrie 2012, dar după deschiderea procedurii, şi una din octombrie 2013, nu au fost contestate de Rapid la TAS, deci ele au devenit definitive prin neapelare”, a completat Duru.

Despre: ,,,,,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57273

Adaugat de la Mai 27 2014. Adaugat in Main. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App