Nou sport in Romania: sitting volleyball / V-ar placea sa-l jucati? Vedeti cum se practica

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Practicarea de sitting volleyball nu numai că îmbunătățește condiția fizică a atletului, dar oferă și posibilitatea de integrare în viața socială a persoanei cu dizabilități prin contacte directe. Așadar, sitting volleyball nu este doar plăcut, dar și instructiv și folositor.

Cine poate juca sitting volleyball?

Mulți oameni pot juca sitting volleyball. De exemplu, în campionatul olandez 82% dintre jucători nu au nicio dizabilitate fizică.Una dintre condițiile de bază este abilitatea de a sta în șezut, în mod independent și nesusținut. Ideală ar fi și capacitatea de a mișca membrele, dar nu este un element care poate împiedica desfășurarea plăcută a jocului. Din păcate, personele afectate de paralizii în partea superioară a corpului ce le împiedică să stea drepte, nu vor reuși să practice acest sport.

În schimb, persoanele care au suferit amputări ale brațelor sau picioarelor, la diferite nivele, se pot integra perfect și pot practica sitting volleball fără nici o restricție. Chiar și cei cu boli ale mușchilor, de tipul distrofiilor musculare sau a altor afecțiuni, sau cei cu probleme de echilibru sunt candidați potriviți.Toate aceste condiții vor fi atent analizate în mod direct, împreună cu dumneavoastră, atunci când decideți să faceti parte din echipa națională.

Înaintea competițiilor internaționale va fi necesară efectuarea unui control medical amănunțit, pentru a verifica existența unor restricții din punct de vedere fizic. În schimb, aderarea la o echipă de club nu implică toate aceste condiții, care sunt mult mai flexibile.

Unde mergem?

Teoria e frumoasă, dar nouă ne place mai mult practica. De aceea, vă invităm Sâmbătă, pe 22 martie, între orele 15 si 18 la evenimentul Talent Day care va avea loc la UNEFS, str. Constantin Noica 140. Dacă doriți să jucați un meci alături de noi, nu uitați să vă aduceți și echipamentul sportiv.

Vă rugăm să confirmați participarea și pe https://www.facebook.com/events/1475395782672043/ref_newsfeed_story_type=regular

 

 

Despre: ,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57260

Adaugat de la Mar 21 2014. Adaugat in Alte sporturi, Main. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App