“Red button” în vestiar / Aplicație pe telefonul mobil pentru meciurile aranjate din Liga lui Mitică

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Luni după-amiază avut loc un seminar organizat de FRF şi AFAN la Casa Fotbalului despre problema pariurilor în fotbal, numit “Don’t fix it”. Au participat şi Mircea Sandu, preşedintele FRF, dar şi vicepreşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

“Ce e important acum e să avem o legislaţie fermă pe această zonă. Admit că suspectez faptul că există meciuri cu probleme la pariuri dar nedepistate încă. Sînt convins că în maximum un an de zile vom avea conturată şi o legislaţie potrivită. Nu vă aşteptaţi însă să intervenim pe nişte suspiciuni ale presei doar de dragul de a vă oferi scandal. Important e să existe nişte dosare cu probe bine argumentate, aşa cum s-a întîmplat de exemplu în Italia sau Germania, unde federaţiile au luat măsuri în baza anchetelor organelor abilitate”, a spus Mircea Sandu.

Vicepreşedintele AFAN Emilian Hulubei a spus că în Finlanda s-a implementat o aplicaţie pentru telefon, “Red button” (butonul roşu), destinată lumii fotbalului, prin care doritorii pot semnala suspiciuni asupra anumitor partide în baza unor coduri care permit păstrarea anonimatului. Oficialul AFAN a mai precizat despre această aplicaţie că şi România intenţionează să o implementeze.

“Este un program pilot, care este experimentat in Finlanda. Inca se asteapta rezultatele. Avem promisiuni ca sistemul se va implementa direct in toate cele noua tari care sunt partenere in proiectul «Don’t fix it». Sa vedem cat de eficient va fi sistemul. Daca se va dovedi ca aplicatia este eficienta, atunci cu siguranta vom fi printre primii care o vom aplica, in Romania.

La aceasta aplicatie vor avea acces si jurnalistii si arbitrii, pentru ca sunt toti implicati in acest fenomen. Comisia mixta care se va infiinta ca urmare acestui proiect va analiza indeaproape si fiecare membru va cerceta cu instrumentele proprii aceste semnalmente care vor fi date prin acest sistem”, a declarat Emilian Hulubei in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Fluier final”, realizata de Narcis Drejan.

Despre: ,,,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57076

Adaugat de la Sep 3 2013. Adaugat in Media, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App