Oficial: Sportul Studenţesc s-a desfinţat! Se poate înscrie în vara lui 2014 în Liga 3!

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Sportul Studenţesc a fost exlusă din campionatulul Ligii 2 de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), urmând ca sezonul viitor să fie înscrisă în Liga a III-a, informează FRF.

“În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se hotărăşte excluderea echipei de Liga a II-a, seria I, a SC FC Sportul Studenţesc SA şi retrogradarea ei, aceasta urmând să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare, respectiv în Liga a III-a a Campionatului Naţional organizat de Federaţia Română de Fotbal. În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se sancţionează cu excluderea din competiţie şi retrogradarea echipelor de juniori A şi B ale clubului Sportul Studențesc, urmând ca acestea să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare”, se arată într-un comunicat al FRF.

Sportul este, alaturi de Dinamo, singura echipă românească care a învins pe marele Inter Milano. Vezi jos video cu acest  meci:

Clubul din Regie are drept de recurs la această decizie. Comisia de Disciplină a FRF a luat această măsură, după ce a obligat gruparea Sportul Studenţesc să plătească cheltuielile de organizare la partida cu Rapid CFR Suceava din campionatul trecut.

În luna iunie, Comisia a obligat Sportul Studenţesc să suporte cheltuielile de deplasare, cazare şi masă ale grupării moldave, în sumă de 9.474 de lei, însă clubul bucureştean nu a făcut acest lucru, astfel încât “alb-negrii” nu au fost programaţi la meciurile din acest sezon al ligii secunde.

Ce a reprezentat Sportul Studenţesc pentru fotbalul românesc?

Sportul este al doilea cel mai vechi club de fotbal din România încă în activitate, după CFR Cluj, fiind înființat în 1916. A reușit să încheie o dată pe locul doi în Liga 1, în 1986, a jucat de trei ori finala Cupei României și, de-a lungul vremii, a dat zeci de internaționali echipei României, printre care pe Gheorghe Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraș, sau Gino Iorgulescu.

Clubul sportiv al studenților bucureșteni este unul din cluburile cu cea mai îndelungată istorie. A fost înființat pe data de 11 februarie 1916, din inițiativa unui grup de studenți și profesori din capitală, având numele de „Clubul Universitar București”, cu dublă orientare: fotbal și tenis. Primul președinte al grupării nou înființate a fost reputatul matematician Traian Lalescu. Unul dintre oamenii care au ajutat la fondarea acestei echipe a fost Octav Luchide, secretar general al Federației de Fotbal din România (între 1930-1942), organizatorul sistemului divizionar ca formulă de desfășurare a campionatului național de fotbal.

Deceniul nouă al veacului trecut a reprezentat perioada cea mai fastă a clubului studentesc. În primul rând Sportul Studențesc și-a construit propriul stadion în Regie, după ani întregi de exil forțat pe Republicii și în Ghencea. Echipa a atins apoi performanțe extraordinare (locul III în 1982-’83 și locul II în ediția 1985-’86), dar mai ales pentru că acum tricoul „alb-negru” era îmbrăcat de vedete ca Marcel CorașMircea SanduGino IorgulescuAurică Țicleanu sau Gheorghe Hagi. Acesta a activat la clubul din „Regie” din vara lui 1983 până în ianuarie 1987 când a fost „împrumutat” pentru un singur meci de Steaua București, care urma să dispute Supercupa Europei cu Dinamo Kiev. De atunci Hagi nu a mai activat decât la Steaua – până în 1990. Faima clubului bucureștean a scăzut după Revoluția din 1989. Cu pași mici Sportul Studențesc s-a indreptat spre iminenta retrogradare (la finele sezonului 1997-’98).

Despre: ,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57129

Adaugat de la Sep 23 2013. Adaugat in Fotbal Intern, Liga 2, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App