Franţa este noua campioană europeană la baschet masculin! 80-66 cu Lituania în finală

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Naționala de baschet masculin a Franței a reușit să devină campioană europeană pentru prima dată în istorie, după ce a învins Lituania. “Cocoșul galic” a ratat medalia de aur în urmă cu 2 ani, după ce a fost învinsă de Spania, dar și în 1999 și 2005 când s-a oprit de fiecare dată în semifinale.

Tony Parker însă a vrut să schimbe istoria și a făcut-o. Starul, care a făcut finală în NBA cu San Antonio Spurs, și-a condus magistral echipa până în ultimul act.

Dupa succesul incredibil obtinut vineri seara in fata Spaniei (75:72 dupa prelungiri), echipa condusa de  Vincent Collet mai avea un singur hop de trecut pana la ridicarea marelui trofeu, acesta numindu-se Lituania. Daca la pauza meciului cu „Regina Europei”, francezii erau condusi la 14 puncte diferenta (34-20), in repriza a doua Tony Parker si colegii sai au reusit sa produca surpriza, revenind incredibil si trimitand meciul in prelungiri, acolo unde nervii francezilor s-au dovedit a fi mai tari decat ai „ibericilor”. Eroul meciului cu Spania a fost „starul” echipei Tony Parker, acesta reusind 32 de puncte si sase recuperari, devenind astfel cel mai bun marcator al acestui Campionat European si al doilea  cel mai bun marcator din istoria Campionatelor Europene. Chiar daca a avut un start de Campionat European mai ezitant, pierzand in meciul de debut in fata Germaniei, „cocosul galic” s-a redresat pe parcurs, iar acum pare de neoprit.

Litunaia a reusit sa obtina biletele pentru marea finala in urma victoriei categorice inregistrate in semifinale in fata Croatiei(77:62). „Balticii” au controlat meciul inca din startul acestuia, la pauza  Kalnietis si compania avand un avans de trei puncte (40-37). In sfertul al treilea lituanienii au fost de neoprit, marcand cos dupa cos spre disperarea croatului Jasmin Repesa, reusind in cele din urma sa se impuna la 15 puncte diferenta (77:62). Cel mai bun jucator al „balticilor in disputa cu croatii a fost Linas Kleiza, acesta reusind 22 puncte si zece recuperari.

Despre: ,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=57115

Adaugat de la Sep 23 2013. Adaugat in Baschet, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App