Exclusiv / Anghel Iordănescu și-a vândut hotelul din Predeal cu 6 milioane de euro!

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Foto: gandul.info

Fostul selecționer al echipei de  fotbal a României e un om mai bogat cu 4 milioane de euro. Iordănescu, cunoscut în lumea fotbalului drept Tata Puiu, a cedat acțiunile de la hotelul “Belvedere” din Predeal unor străini. “Informația e sigură. E nemulțumit de potențialul turismului în ultimii ani în această zonă”, ne-a asigurat un prieten apropiat al legendarului fotbalist și antrenor al Stelei.

Iordănescu a mai avut oferte de cumpărare și în iarnă, însă abia acum a reușit să cadă la pace cu un om de afaceri străin destul de discret. Zilele trecute i-au fost virați banii în cont, după ce parafarea actelor a durat ceva mai bine de două luni.

Amplasat într-un cadru natural privilegiat, înconjurat de priveliştea unică a Munţilor Bucegi, Postăvarul şi Piatra Mare, Hotel Belvedere este gazda ospitalieră în orice anotimp. Construit în anul 1974, hotelul a fost dat în folosinţă sub denumirea de Hotel Cioplea şi a creat o tradiţie în turismul montan de pe Valea Prahovei. Are 135 de camere și 200 de locuri în restaurantul propriu.

Hotelul “Belvedere” din Predeal (fostul “Cioplea”) a trecut in stapanirea lui Puiu Iordanescu inca de pe vremea guvernarii Vacaroiu. Nu fara “talpi” insa din partea mai-marilor de atunci ai FPS, care il “pregatisera” pentru altcineva, motiv pentru care – isi amintesc “initiatii” – antrenorul a amenintat chiar cu demisia de la echipa nationala. In cele din urma, dupa interventii “foarte sus”, Iordanescu a izbutit sa cumpere hotelul, la care are in prezent ca asociat un cetatean sirian. Mai bine de doi ani, “Belvedere” (134 de camere si 268 locuri de cazare) a fost inchis pentru renovari, fiind redeschis in 13 decembrie 2003, de la sindrofia discreta de inaugurare nelipsind sefii Autoritatii Nationale de Autorizare in Turism si ai Federatiei Patronale din Turism. Fapt care, sustin gurile rele, ar explica si clasificarea la 3 stele, mai mult decat generoasa – in opinia unor specialisti in turism – fata de nivelul dotarilor si calitatea serviciilor. “Nici vorba de asa ceva, astea-s niste barfe ordinare, absolut toate dotarile si instalatiile sunt nou-noute, investitia in modernizare a fost de peste 2 milioane de dolari. De fapt, suntem aproape de 4 stele, chiar daca ni s-au dat doar 3″, ne-a declarat directorul hotelului, Marin Ciocarlan, insistand ca “stiu ce vorbesc, ma pricep, doar sunt si vicepresedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania. (Sursa: www.adevarul.ro)

Declarat antrenorul de fotbal al secolului trecut, Anghel Iordănescu se numără printre cei mai bogaţi oameni din sportul românesc. După ce şi-a câştigat gradul de general de armată pe terenul de fotbal, Iordănescu a renunţat de ceva vreme la antrenorat, devenind senator PSD. Deşi nu i-a plăcut niciodată să vorbească despre banii pe care îi are, „Tata Puiu“, aşa cum îi spuneau tricolorii, a fost obligat să îşi depună declaraţia de avere, care a fost postată oficial pe site-ul Senatului. Conform acestui document, fostul mare antrenor are o avere fabuloasă, ce se apropie de 60 de milioane de euro.

 

Despre: ,,,,,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=56942

Adaugat de la Iul 5 2013. Adaugat in Main, Monden. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App