Vezi ce record a doborât Spania la Cupa Confederaţiilor

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Duminică, 23 iunie, s-a încheiat faza grupelor la Cupa Confederaţiilor din Brazilia, cu victoriile Spaniei în faţa Nigeriei (3-0) şi a Uruguayului în faţa amatorilor din Tahiti (8-0), ambele contând pentru clasamentul final al grupei B. Astfel, după aceste două partide, Spania a câştigat grupa, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, în timp ce Uruguay, câştigătoarea Copa America, a terminat a doua, cu 6 puncte.

 

Golurile Spaniei au fost marcate de Jordi Alba (3, 88) şi Fernando Torres (66). Uruguayenii au înscris prin Hernandez (2, 24, 45+1, 67-penalty), Perez (27), Lodeiro (61) şi Luis Suarez (82, 90).

 

În semifinalele competiţiei se vor întâlni, aşadar, Brazilia-Uruguay şi Spania-Italia – într-o reeditare a finalei Campionatului European de anul trecut. Meciurile din penultimul act al Cupei Confederaţiilor se vor disputa după următorul program:

 

miercuri, 26 iunie: Brazilia-Uruguay – ora 22:00

 

joi, 27 iunie: Spania-Italia – ora 22:00

 

Prezenţa celor din Tahiti la acest turneu final FIFA a contribuit la doborârea unor recorduri istorie ale competiţiei. Unul dintre ele este cel al numărului de goluri. Precedentul record data din ediţia din 2005, când s-au înscris, în întregul turneu 56 de goluri.

 

Spania a doborât un nou record, la rândul său, prin victoria împotriva Nigeriei. A devenit, astfel, echipa naţională deţinătoare a recordului mondial absolut de meciuri oficiale fără înfrângere: 28, depăşind recordul precedent deţinut de Franţa, din 1999, de 27 de partide. Ultima echipă care a bătut-o pe Spania într-un meci oficial este Elveţia, la Campionatul Mondial din 2010.

 

Astfel, în acest moment, cele mai multe meciuri oficiale fără înfrângere le-au reuşit: Spania (2010-2013) – 28, Franţa (1994-1999) – 27, Argentina (1945-1956) – 26.

 

În acest moment, Spania deţine recordul mondial de meciuri fără înfrângere (oficiale şi amicale) – 35, respectiv recordul mondial de partide oficiale fără înfrângere – 28.

 

În plus, după ce au învins Nigeria, Spania mai are doar doi adversari pe care i-a întâlnit de-a lungul istoriei şi pe care nu i-a învins niciodată: Costa Rica şi Republica Democrată Germană (echipă care nu mai există). Din 88 de adversari avuţi în istorie, Spania a învins, cel puţin o dată, 86, informează Digisport.

Despre: ,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=56426

Adaugat de la Iun 24 2013. Adaugat in Spania, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App