Lance Armstrong: “E imposibil să câştigi turul Franţei fără să te dopezi!”

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Americanul Lance Armstrong a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, că este imposibil să câştigi Turul Franţei fără să te dopezi.

“Este imposibil să câştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece este o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant”, a declarat Armstrong, care a explicat: “Ca să ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter să câştige proba de 100 de metri, dar va fi hotărâtoare pentru un alergător de 10.000 metri. Este evident”, scrie Le Monde.

Armstrong reaminteşte în acest interviu că nu el a inventat dopajul, care “există de mult timp şi va exista mereu”: “Cultura dopajului nu va dispărea niciodată. Eu pur şi simplu am participat la acest sistem. Sunt doar un om”.

Lance Armstrong, care continuă să se “antreneze”, spune că va încerca să urmărească la televizor Turul Franţei.

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a recunoscut că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru. “Nu voi reuşi niciodată să repar tot, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercând”, a subliniat Lance Armstrong.

Ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei începe, sâmbătă, în Corsica, informează Mediafax.

Despre: ,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=56655

Adaugat de la Iun 28 2013. Adaugat in Turul Frantei, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App