Finalul unei campioane / Oltchim a dispărut din handbal

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Acum două luni, înainte de semifinalele Ligii Campionilor, preşedintele Petre Berbecaru dădea asigurări că „galacticele“ vor rezista şi că echipa va avea un buget de 1,5 milioane de euro în stagiunea 2013-2014.

Totul s-a dovedit a fi o minciună. În ziua în care România a sărbătorit decizia dată de UEFA în privinţa Stelei, handbalul românesc a consemnat un moment trist. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a desfiinţat! „Galacticele“ nu vor mai participa în campionatul naţional, care va debuta peste patru zile.

Oltchim Râmnicu Vâlcea va deveni HC Oltenia, grupare care va fi finanţată de autorităţile locale. Potrivit stiridesport.ro, Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia.   Primăria va deţine majoritatea acţiunilor la clubul nou format, adică 98 la suta, celelalte două procente urmând să aparţină unor societăţi comerciale, Anabella si Boromir.

„Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu“, a declarat primarul interimar al minicipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.

 Iată cele mai importante performanţe obţinute de Oltchim: 

*A jucat o finală a Ligii Campionilor în 2009-2010   *A ajuns de cinci ori până în semifinalele Ligii Campionilor: 1989-1990, 1991-1992, 2008-2009, 2011-2012 şi 2012-2013   *A câştigat campionatul naţional de 19 ori   *A câştigat Cupa României de 14 ori   *A câştigat Supercupa României în 2007   40 de ani a existat Oltchim Râmnicu Vâlcea, grupare care a fost înfiinţată la 26 iunie 1973.

Sursa: Adevărul

Despre: ,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=56550

Adaugat de la Iun 26 2013. Adaugat in Handbal, Main, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App