Dunărea românească, pe harta europeană a cicloturismului

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Voluntarii echipei Cycling Romania au pornit luni, 24 iunie, să investigheze malul românesc al Dunării. Startul s-a dat simultan din Călărași și Oravița, de unde au plecat 32 de tineri care urmează să parcurgă peste 800 de km de-a lungul Dunării în perioada 24 iunie – 9 iulie.

Cei 32 de tineri voluntari români și bulgari vor investiga trasee de cicloturism din 7 județe din zona Dunării pentru a le promova apoi pe un portal național de cicloturism.

“Am gândit acest proiect pentru că mulți turiști străini pe care i-am adus să viziteze România pe bicicletă se plângeau de lipsa de informații. Ne-am propus să oferim informații atât străinilor, cât și românilor, despre traseele care se pot parcurge cu bicicleta pe malul românesc al Dunării. Ne dorim să așezăm  România pe harta europeană a cicloturismului, dat fiind că această activitate aduce 44 miliarde euro venituri anuale în Europa. Anul viitor vom continua promovarea zonei cu Dobrogea și Delta”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului.

Tinerii, care vor parcurge, în total, 5.000 km pe malul Dunării, au ales să petreacă  vacanța în mod activ, contribuind la promovarea României atât în țară, cât și în străinătate. Vin din domenii diferite, precum pesisagistică, IT sau design vestimenatar și sunt convinși că malul românesc al Dunării are multe zone atractive, pe care abia așteaptă să le descopere.

Alina Ene, designer vestimentar, este cea care le-a convins pe fete să poarte ie în prima zi. “Mă bucur că fetele au acceptat propunerea mea. Pentru noi, este mai mult decât un simbol, pentru că, pe parcursul turului, vom căuta să punem în valoare tradițiile și meșteșurile locale”.

În prima săptămână a turului, tinerii vor aduna informații despre trasee care pot fi parcurse cu bicicleta și despre gradul lor de dificultate. În plus, vor căuta povești despre oameni și gospodăriile lor, despre obiective turistice și unități de cazare, precum și despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării.

În a doua săptămână, între 30 iunie si 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde informațiile culese vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal național care va promova România drept destinație pentru cicloturism, în română și engleză.

Sper ca prin colectarea și mediatizarea acestor informații să putem crea o rețea cicloturistică care să atragă un număr cât mai mare de bicicliști în comunitățile locale pe care le vom vizita”, a spus Mihai Culescu, unul dintre voluntari și membru al Asociației Pesisagiștilor din România. Portalul va fi lansat, într-o primă variantă, în luna septembrie, după ce vor fi centralizate toate informațiile colectate de pe teren. Cum va arăta portalul puteți vedea aici: http://cyclingromania.ro/wp-content/uploads/2013/05/home.jpg

Despre: ,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=56457

Adaugat de la Iun 24 2013. Adaugat in Atletism, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App