Cazul Pistorius / Audierea atletului a fost amânată

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, a fost prezent din nou, marţi, în faţa unui tribunal sud-african, audierea fiind amânată, la cererea acuzării, pentru 19 august.

Parchetul a cerut o amânare, iar apărarea sportivului a acceptat. Aceasta este o audiere de procedură prealabilă deschiderii procesului. Judecătorul a precizat că Oscar Pistorius va rămâne în libertate pe cauţiune până la această dată.

La 19 august, Reeva ar fi împlinit 30 de ani.

Judecătorul Daniel Thulare s-a adresat lui Oscar Pistorius: “Sunteţi eliberat în aceleaşi condiţii ca şi până acum, cazul este amânat până la 19 august”, a declarat magistratul.

El a precizat că Pistorius riscă arestarea dacă nu se prezintă la audierea din 19 august.

Mulptiplul campion nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp în noapte de 13 spre 14 februarie. Dar susţine încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El spune că a crezut că în casă i-au intrat hoţii şi că a tras focuri de armă, fără să ştie că Reeva Steenkamp s-a trezit pentru a merge la baie.

Acuzarea, în cadrul audierilor preliminare din februarie, a încercat să demonstreze însă că Pistorius ştia perfect cine era victima sa. Şi că împuşcăturile au venit ca urmare a unei dispute.

Pistorius este apărat de mari nume ale baroului sud-african: Kenny Oldwage şi Barry Roux.

Vineri, un post de televiziune a difuzat imagini de la locul crimei: se putea vedea baia plină de sânge şi uşa cu semne de la gloanţe. Familia lui Pistorius s-a declarat “şocată” de difuzarea acestor imagini.

Moartea Reevei Steenkamp din februarie a ocupat prima pagină a publicaţiilor din întreaga lume şi a stopat brusc cariera lui Pistorius. El a renunţat la orice competiţie, sponsorii l-au părăsit, ieşind la iveală aspecte ascunse ale personalităţii lui Pistorius, cum ar fi faptul că era obsedat de armele de foc.

În martie, Barry Roux a reuşit să obţină pentru Pistorius permisiunea de a călători în străinătate sau de a consuma alcool.

Înainte de audierea de marţi, apărătorii lui au oferit diverse comunicate în care prezintă un Oscar Pistorius distrus de durere. “Oscar doarme rău. Se simte foarte rău. În unele zile e mai uşor, dar în altele este teribil. Când vorbesc cu el, uneori mă ascultă, alteori nu, dar nu pun presiune. El nu este prezent. Plânge foarte des”, a declarat managerul său Peet van Zyl, citat de publicaţia Der Spiegel, informează Mediafax.

Despre: ,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=55670

Adaugat de la Iun 4 2013. Adaugat in Atletism, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App