Vine salvarea / Planul de supravieţuire propus de Oltchim prinde contur

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Echipa feminină de handbal CS Oltchim Rm. Vâlcea, multiplă campioană naţională, fostă finalistă a Ligii Campionilor, a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, citat de AGERPRES, că şi-a schimbat strategia pentru sezonul viitor şi renunţă la toate vedetele sale, urmând să aibă pentru sezonul viitor un lot format din junioare.

”Pentru sezonul următor, clubul îşi propusese menţinerea în lot a majorităţii echipei actuale şi în acest sens au fost purtate discuţii cu toate jucătoarele pentru a se găsi o formulă de continuare cu un buget diminuat la jumătate faţă de cel din anii precedenţi. Astfel s-a folosit ca reper suma de 1,5 milioane euro pe sezon. Calculele reale a tot ceea ce înseamnă cheltuielile cu salariile, taxele, competiţia interna, externă, pregătirea şi echipamentul precum şi celelalte cheltuieli logistice au demonstrat că necesarul ar fi în jur de 2,4 milioane de euro, 82% reprezentând salariile şi taxele. O sumă foarte mare faţă de puterea actuala a clubului, a judeţului şi a potenţialilor sponsori care ar fi dispuşi să contribuie la susţinerea activităţii handbalistice. Ba mai mult, decizia acestora a fost ca o eventuală activitate de sponsorizare la Oltchim să continue doar prin investiţia în elemente tinere, promovând junioare din echipele judeţului sau din ţara precum şi din Centrul Naţional de Excelenţă. De aceea, şi bugetul pentru anul viitor va fi susţinut de partenerii noştri doar pentru un astfel de proiect”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei, la această decizie a contribuit şi eliminarea echipei din sferturile de finală ale Cupei României: ”Dacă eliminarea din Liga Campionilor a fost pe undeva de înţeles şi acceptată parţial de partenerii echipei, venind chiar de la actuala câştigătoare a trofeului, după două jocuri preconizate de specialişti ca fiind finalele sezonului, ultimul rezultat prin ratarea celui de-al treilea obiectiv propus la început de sezon, a determinat o serie de discuţii la nivel de conducere cu sponsorii şi partenerii care au finanţat activitatea noastră recent încheiată. Pentru aceştia, doar câştigarea titlului de Campioana Naţională nu a fost suficientă, deoarece lotul de jucătoare şi investiţia în echipă preconizau alt rezultat”.

Clubul le-a informat pe jucătoarele convinse iniţial să rămână la Râmnicu Vâlcea şi le-a informat cât mai urgent posibil pentru a avea timpul necesar găsirii unor noi echipe pentru sezonul viitor şi pentru a exista posibilitatea încă din timp de a-şi definitiva demersurile unor eventuale transferuri.

În aceste condiţii, echipa, care era calificată direct în grupele Ligii Campionilor, probabil va renunţa la participarea în competiţie, informează Agerpres.

Despre: ,,,,,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=55357

Adaugat de la Mai 27 2013. Adaugat in Handbal, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App