Succes financiar de invidiat obţinut de Bayern din Liga Campionilor

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Munchenezii au câștigat, sâmbătă, Liga Campionilor (2-1 cu Borussia Dortmund) și au dat o mare lovitură financiară

În ziua marii finale de pe „Wembley”, unul dintre sponsorii Champions League a organizat o întâlnire între jurnaliştii acreditaţi şi celebrul antrenor italian Fabbio Capello.

Cea mai frumoasă amintire a lui Capello

„Ce înseamnă pentru fotbal, în general, această întrecere?”, a întrebat cineva la conferinţa de presă produsă de UniCredit. „Vă spun doar atât: cel mai frumos moment din cariera mea a fost acela în care am cucerit Liga Campionilor în finala din 1994 de la Atena, când AC Milan a învins Barcelona cu 4-0”. Bayern Munchen pierduse două finale de Champions League în ultimii 3 ani! La Madrid, în 2010, 0-2 cu Interul lui Chivu şi Mourinho, şi anul trecut, chiar acasă, la penalty-uri cu Chelsea. În 1999, pierduse în ultimele minute finala contra celor de la Manchester United, celebra finală care a dărâmat mitul că „fotbalul e un joc 11 la 11, în care bat totdeauna nemţii”.

Finală de 5 stele

Poate că încă o finală ratată pentru Bayern ar fi fost prea de tot. Meciul a fost precedat de deschiderea fabuloasă cu defilarea animatorilor îmbrăcaţi în cavaleri teutoni. Show-ul a început cu „confruntarea” dintre două mari foste glorii ale celor două cluburi: Lars Ricken la Borussia şi Paul Breitner la Bayern, ambii echipaţi ca în istorie. Spectacolul grandios a fost urmat de un meci şi mai şi. Peste tot se vorbeşte că a fost cea mai frumoasă finală a Ligii din ultimii ani. Aprecierile sunt întărite de faptul că a fost organizată pe cel mai luxos stadion din Europa, „Wembley”, gătit pentru marea finală ca o prinţesă în ziua nunţii sale.

Dortmund, start ca Bolt

Borussia a luat un start demn de Usain Bolt. Dar Lewandowski şi Blaszyckowski ne-au arătat ce mare portar e Neuer. După 0-0 la pauză, a urmat repriza lui Arjen Robben. Olandezul a creat golul din care Bayern a deschis scorul, apoi l-a marcat pe cel care a transformat-o pe Bayern în noua regină a Europei. Meciul s-ar fi dus în prelungiri, iar drama Borussiei a fost cu atât mai mare. „Galben-negrii”, culorile lui Dortmund, au trăit înfrângerea cu capul sus. În timp ce munchenezii îşi sărbătoreau triumful, jucătorii Borussiei s-au aliniat în faţa fanilor lor cu lacrimi în ochi şi plecăciuni de mulţumire.

După victoria de sâmbătă, bavarezi au încasat de la UEFA 10,5 milioane de euro, iar în acest sezon au ajuns la un total de 40 de milioane de euro. „A fost multă emoţie. Încă nu-mi vine să cred. Multă lume mi-a spus că voi da golul decisiv”, a spus Robben, autorul golului care a dus trofeul la München, Evenimentul Zilei.

Despre: ,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=55354

Adaugat de la Mai 27 2013. Adaugat in Germania, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App