Pirelli ameninţă că se retrage din Formula 1

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Compania italiană Pirelli, furnizorul unic de pneuri pentru echipele angrenate în Campionatul Mondial de Formula 1, a ameninţat că s-ar putea retrage din acestă competiţie la finalul sezonului, dacă nu va semna cât mai rapid un nou contract cu oficialii Marelui Circ, valabil începând din 2014, informează Reuters.

Directorul departamentului competiţii din cadrul Pirelli, Paul Hembery, a precizat că firma italiană riscă să intre în criză de timp în ceea ce priveşte realizarea designului şi testelor necesare pentru ca noile pneuri să poată fi conforme cu reglementările complet diferite care vor intra în vigoare din ediţia 2014 a Formule 1.

“Pe 1 septembrie, ar trebui să ne întâlnim cu reprezentanţii echipelor pentru a le explica tot ceea ce trebuie să ştie în privinţa pneurilor pentru viitorul sezon. Acum am trecut de jumătatea lunii mai, aşa că vă puteţi imagina cât de ridicol este să nu avem încă parafate contractele. Aşa că poate nu vom mai fi aici, oricum…”, a precizat Hembery.

Acesta a avertizat că problema este una “cât se poate de serioasă, deoarece schimbările pentru anul viitor sunt atât de substanţiale încât responsabilii acestui sport trebuie să ia rapid o decizie”.

Începând din sezonul viitor, monoposturile de Formula 1 vor utiliza noile motoare de 1,6 litri V6 supraalimentate, cu sisteme de recuperare a energiei, iar pneurile vor trebui la rândul lor modificate radical pentru a se preta noilor caracteristici.

Cauciucurile produse de Pirelli au fost puternic criticate de la începutul acestui sezon, pentru vulnerabilitatea lor, echipele de Formula 1 acuzând faptul că pneurile se uzează foarte repede, fiind necesare prea multe opriri la boxe, informează Agerpres.

Despre: ,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=55239

Adaugat de la Mai 24 2013. Adaugat in Formula 1, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App