Cupa Regelui la Oină / Tomis Constanţa câştigă trofeul pus în joc

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Duminică dimineaţa, Bucureştiul s-a întors la origini prin organizarea unei competiţii tradiţionale poporului nostru, Cupa Regelui la Oină.

Ca un vizibil novice al acestui sport, m-am “înarmat” cu aparatul foto şi un carneţel şi m-am îndreptat spre Arcul de Triumf, stadionul echipei naţionale de Rugby şi am plecat la drum în speranţa că aş putea să prind din mers ceva din acest minunat sport.

Ajuns la arena de lângă Caşin, am observat că stadionul este aproape arhiplin la tribuna oficială, având persoane atât tinere, cât şi extrem de în vârstă, persoane care probabil l-au prins pe legendarul Ilie Oană, acesta fiind şi un extrem de valoros jucător al sportului cu mingea de oină.

De organizare s-a ocupat preşedintele federaţiei, Nicu Dobre, iar fără nicio urmă de subiectivism, organizarea a fost bună pentru o asemenea festivitate. Cu câteva tinere îmbrăcate în hainele folclorului românesc, şi-a făcut prezenţa şi prinţul Nicolae de Hohenzollern, membru al regalităţii noastre.

Îmbărcat extrem de elegant, prinţul a fost întâmpinat de aplauze, dar şi de un mini standing ovation, un coleg de la Ilfovsport chiar şoptindu-mi: “Fără Hohenzoleri acum eram Haiti”.

Imediat, corul a cărui nume spre ruşinea mea nu îl ştiu, au cântat imnul naţional “Deşteaptă-te Române”, dar şi imnul casei regale “Trăiască regele”, provocând fiori în tot corpul din cauza extraordinarului mod în care l-au adaptat. Poate pentru meciul echipei naţionale de fotbal contra Ungariei şi Turciei, aceşti tineri ar putea reprezenta o soluţie. Nu de alta, dar eu personal nu aş mai vrea un episod Marcel Pavel ca cel de la meciul cu Franţa.

Revenind la subiectul pentru care am ajuns la această partidă, trei echipe s-au luptat pentru trofeu: Frontiera Tomis Constanța, câștigătoarea a campionatului, Straja București, câștigătoarea Cupei Federației și Biruința Gherăiești, câștigătoarea Cupei Satelor. Cupa Regelui i-a revenit marii favorite Tomis Constanța, echipa care avea cinci victorii in cele șase ediții disputate.

Imediat, prinţul Nicolae a coborât pe teren şi le-a oferit acestora medalia de campioni, dar şi un trofeu.

Oina nu este un sport promovat în România, dar pentru un novice, oina a părut un sport jucat de gentlemani astăzi, nu doar din prisma vârstei a unor dintre jucători, ci datorită fair-play-ului dovedit.

Rezultate:

Frontiera – Straja 15-9

Biruinţa – Frontiera 17-16

Straja – Biruinţa 18-16

Despre: ,,,,,,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=54599

Adaugat de la Mai 12 2013. Adaugat in Atletism, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App