A murit Vasile Ianul, omul despre care s-a spus că a dezmembrat marea echipă a lui Dinamo din 1990

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Fostul preşedinte al clubului Dinamo Bucureşti şi al clubului Politehnica Iaşi Vasile Ianul (68 de ani), internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit azi. El a încetat din viaţă la spital, unde fusese internat în urmă cu zece zile. În perioada in care a stat în acest spital, Ianul nu a fost conştient, fiind menţinut in viaţă cu ajutorul aparatelor.

Povești interzise (ep.3) / Cum l-a luat Vasile Ianul la pachet pe Hizo alături de Dorinel Munteanu și Selymeș

Potrivit medicilor ieşeni, Ianul suferea de obezitate, diabet zaharat, probleme cardiace şi renale.

Vasile Ianul a jucat între anii 1966 şi 1974 la Politehnica Iaşi, iar în perioada 1981-1985 a fost preşedinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de nouă ani, el a condus gruparea Dinamo Bucureşti. Ianul este omul considerat responsabil pentru dezmembrarea formaţiei Dinamo Bucureşti, la scurt timp după Revoluţia din 1989. Atunci au plecat în străinătate peste 20 de jucători, majoritatea fiind componenţi ai echipei naţionale, iar “câinii roşii” au intrat în declin.

Familia fostului sportiv a comunicat că Vasile Ianul va fi înmormântat la Iaşi, în zilele următoare. Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica “Sfântul Nicolae” din municipiu, pe care Ianul a sprijinit-o în vremea când era preşedinte la clubul Politehnica Iaşi.

Despre: ,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=52522

Adaugat de la Mar 20 2013. Adaugat in Fotbal Intern, Liga 1, Main, Povestile Fotbalului, Replay, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App