”From Russia with Love” / Stejarii mătura pe jos cu reprezentativa Rusiei

Articol scris de: ofsaid.ro
Share to Google Plus

Desi rezultatul final a fost unul la o diferenta consistenta, partida contra Rusiei din a doua etapa a Cupei Europene a Natiunilor nu a fost deloc usoara pentru baietii nostri.

Dupa un inceput echilibrat, prima sansa de a pune puncte pe tabela de scor a apartinut Romaniei, iar Florin Vlaicu nu a gresit tinta de la 40 de metri, astfel ca in minutul 8 ne aflam in avantaj, 3-0.

Nu au trecut decat cinci minute si transformerul rusilor, Klyuchnikov, a restabilit egalitatea, concretizand o lovitura de pedeapsa, dintr-o pozitie usoara.

Rusii au inceput sa controleze partida si in minutul 17, centrul Gherasimov a finalizat cu eseu o actiune pe treisferturi, reusind sa culce balonul in terenul nostru de tinta, cu toata opozitia lui Macovei si Caplescu.

Klyuchnikov a ratat transformarea, asa cum a ratat si o alta tentativa de tinta patru minute mai tarziu, cand ”ursii” au beneficiat de o penalitate, e drept distanta a fost de aproximativ 45 de metri.

Stejarii nu au reusit in prima parte a jocului sa ameninte 22-ul oaspetilor, in mintul 39 insa dupa cateva momente bune am beneficiat de o penalitate si Vlaicu a strans rezultatul la 6-8.

Pana la finalul primelor 40 de minute insa am primit alte trei puncte semnate de Kyluchnikov din lovitura de pedeapsa si la cabine s-a intrat cu rezultatul Romania-Rusia 6-11.

Dupa pauza Stejarii au aratat o alta fata, reusind un joc excelent. Vlaicu a adus primele noastre puncte din mitanul secund in mintul 43, iar eliminarea temporara a lui Carpo, trei minute mai tarziu, nu prevestea ceee ce avea sa urmeze.

Mai intai, rusii beneficiaza de o penalitate, iar Kluchnikov avea sa marcheze pentru ultima data puncte in contul adversarilor nostri.

Era mintul 48, iar pe tabela de marcaj scorul arata Romania-Rusia, 9-14. Lynn Howells face insa o schimbare inspirata, Gal luand locul lui Manole, Vlaicu devenind astfel uvertura.

Urmeaza o presiune fantastica a baietilor nostri care ii imping pe “ursi” la cinci metri de terenul de tinta al acestora. Dominarea Stejarilor a avut finalitate in minutul 59, cand Dascalu a gasit bresa in apararea echipei antrenate de Kingsley Jones si a marcat primul nostru eseu. Vlaicu a transformat incercarea si Romania era la conducere, scor 16-14.

Desi in minutul 65 Vlaicu a ratat o penalitate, sase minute mai tarziu a marit ecartul la 19-14. In minutul 78, Garbuzov a primit galben si rusii au terminat disputa in 14 jucatori.

La ultima faza a partidei, Vlaicu, care a prins o zi de exceptie, a reusit sa intercepteze o pasa neglijenta a oaspetilor si a finalizat la centru marcand a doua noastra incercare, pe care tot el a transformat-o.

Stejarii s-au impus cu 29-14, reusind astfel al doilea succes in actuala editie a Cupei Europene a Natiunilor, diferenta de scor mentinandu-ne in continuare pe prima pozitie a clasamentului, anunță Site-ul Federației de Rugby.

Romania-Rusia: 29-14
Stadionul National Arcul de Triumf
Spectatori: 1.500
Arbitri: Luke Pearce – Thomas Davis, Paul Dix (Anglia)
Marcatori:
Romania: Dascalu(e), Vlaicu(e, 2tr, 5lp)
Rusia: Gherasimov(e), Klyuchnikov(3lp)

ROMANIA: 15. Fercu Catalin, 14. Apostol Adrian, 13. Dascalu Robert, 12. Vlaicu Florin, 11. Rosca Mihai, 10. Manole Dorin, 9. Caplescu Ciprian, 1. Lazar Mihaita, 2. Radoi Andrei, 3. Ion Paulica, 4. Tatu Cornel, 5. Sirbe Marius, 6. Tonita Ovidiu, 7. Macovei Mihai (C), 8. Carpo Daniel.

Rezerve: 16. Capatana Eugen, 17. Pungea Horatiu, 18. Tamba Petru, 19. Coste Alin, 20. Lucaci Viorel, 21. Surugiu Florin, 22. Gal Csaba, 23. Niacsu Ionut.

RUSIA: 15. Igor Klyuchnikov, 14. Vasily Artemiev, 13. Dmitri Gerasimov, 12. Alexey Makovetsky, 11. Mikhail Babaev, 10. Serghei Yanyushkin, 9. Yanyushkin Alexander, 1. Grigol Tsnobiladze, 2. Valery Tsnobiladze, 3. Pronenko Evgeny, 4. Alexander Vitov (C), 5. Kirill Kulemin, 6. Temnov Andrey, 7. Artem Fatakhov, 8. Gresev Victor

Rezerve: 16. Alexey Volkov, 17. Polivalov Andrey, 18. Inokenti Zykov, 19. Garbuzov Andrey, 20. Pavel Butenko, 21. Alexey Shcherban, 22. Sergey Sugrobov, 23. Serghei Trishin.

Despre: ,,,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=50489

Adaugat de la Feb 9 2013. Adaugat in Rugby, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App