Halagian răspunde familiei Reghecampf: “Eu am făcut lotul Stelei, însă n-am luat Cupa la Sevilla”

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Florin Halagian, antrenor român cu 923 de meciuri în prima ligă din România, a ţinut să pună capăt speculaţiilor lansate de Ana Maria Prodan-Reghecampf, care afirmase că performanţele Stelei din 1986 sunt rodul celui poreclit “Armeanul”, nicidecum ale cuplului Ienei-Iordănescu. 

În primele etape ale sezonului 1984-’85, el a pregătit Steaua, contribuind la formarea nucleului care a câştigat Cupa Campionilor Europeni la 7 mai 1986. Printre jucătorii aduşi la recomandarea lui Halagian se numără Bölöni, Bărbulescu, Bumbescu şi Radu II.

“Adevărul e că am format acel lot fantastic. Nu am ridicat Cupa Campionilor Europeni, au muncit alţii pentru asta şi este meritul lor. Am avut o frustrare atunci, pe moment, dar am fost foarte fericit în seara de 7 mai 1986. Nu are rost să spun cine m-a lucrat atunci. Despre morţi numai de bine”, a spus Halagian la Sport Total FM, la emisiunea “Liga de weekend”, moderată de Narcis Drejan şi Daniel Nazare.

„Eram în grafic. Ion Alecsandrescu, Dumnezeu să-l ierte, nu mă prea înghiţea, pentru că nu-l lăsam să se implice la echipă. El şi generalii m-au curăţat. M-au dat afară şi pentru că n-au putut trece peste trecutul meu dinamovist” (Florin Halagian, Adevărul din aprilie 2010)

Crescut la juniorii lui Dinamo, Halagian a jucat opt sezoane pentru echipa de seniori a clubului. În palmaresul său se găsesc două titluri de campion (1955, 1964) şi o Cupă a României (1964) din postura de jucător al “câinilor”, dar şi titlul din 1992, când nu a cunoscut înfrângerea în cele 34 de etape (21 de victorii şi 13 remize). Din acea echipă a lui Dinamo făceau parte Tene, Mihali, Doboş, Dorinel Munteanu, Selymeş, Moga, Cheregi, Gerstenmajer, Mensah sau Demollari, iar antrenorul era ajutat de Viorel Hizo, Florin Cheran şi olandezul Rinus Israel.

Cine este Florin Halagian?

- Data şi locul naşterii: 7 martie 1939, Bucureşti. 
- Cariera de jucător: Dinamo Bucureşti, Progresul Bucureşti, Dinamo Obor, Dinamo Piteşti, Petrolul Ploieşti, FC Baia Mare, Sportul Studenţesc, Vagonul Arad
- Cariera de antrenor: FC Argeş Piteşti, FC Baia Mare, FC Olt Scorniceşti, Steaua, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, Dinamo, Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gloria Bistriţa

Palmares: 
- Trei titluri de campion (1972, 1979 – FC Argeş, 1992 – Dinamo) 
- Sferturile de finală ale Cupei UEFA cu Victoria Bucureşti (1989)  
- În 1979 a fost coordonator al naţionalei olimpice 
- În 2008 a fost decorat de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Sportiv”, pentru întreaga activitate

 

Despre: ,,,,,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=50917

Adaugat de la Feb 16 2013. Adaugat in Fotbal Intern, Main, Povestile Fotbalului, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App