Editorial / Daniel Nazare: 2012, cu bune și rele

Share to Google Plus

Două echipe în primăvara europeană ar fi fost “prăjitură” acum vreo zece ani, când visam la aderarea la NATO, la Uniunea Europeană, să scăpăm de Ion Iliescu și la o formație din campionatul intern măcar în grupele Champions League, acolo unde se pregătea Borcea asiduu, dar mai ales degeaba.

Vremea a trecut, ne-am obișnuit cu performanțele, iar acum ne simțim frustrați că, la adăpostul a 10 puncte într-o grupă cu Manchester United, Braga și Galatasaray, jucăm doar în Europa League, sora vitregă a Cupei UEFA și fratele ponosit al Cupei Orașelor Târguri din anii ’70.

Avem etapa și antrenorul demis în Liga 1, acuzații de meciuri trucate la pariuri de la comisari angajați cu jumătate de normă la Casa Fotbalului, steliști cu pungi galbene la jambiere și multă porcăială la talkshow-urile unde Gigi Becali vorbește mai mult și mai apăsat decât moderatorii, iar Adrian Porumboiu mărește și scade salariile jucătorilor săi la fel cum euro se poziționează față de dolar. În fiecare zi, altfel.

Nu uităm, dar ne amuzăm că avem o valoare ca Florin Costea lăudat că face peste 2 milioane de euro, dar, subit, a doua zi a ajuns șomer de lux și nu-l ia nici Gloria Bistrița să ațipească puțintel pe targa aruncată de celebrul Nae Manea, mai prieten cu Mircea Sandu, parcă, decât cu performanțele în ale antrenoratului. Mitică Dragomir se laudă cu drepturile tv de parcă el le-a inventat, iar Victor Pițurcă pare mai decis ca niciodată să nu selecționeze ceea ce presa mai analizeazăși se mai intreabă retoric. Omitem că avem președinți de arbitri suspendați de la locul de muncă, iar licențierea dă frisoane unora la fel cum uraganele lovesc Americile.

Cum ar zice un mare fotbalist, trebuie să facem bine ca să nu fie rău. Dar parcă, până acum, avem mai mult rău și prea puțin bine. La Mulți Ani, fotbal românesc!

Despre: ,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=48720

Adaugat de la Ian 2 2013. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App