Editorial / Eugen Dinu: Eugen Grigore, criminal sau erou?

Share to Google Plus

După ce am citit opiniile voastre, ale cititorilor, cu privire la articolul redactat ieri, am decis să-mi prezint şi eu punctul de vedere.

Unii dintre voi susţin că Eugen Grigore a fost un criminal odios, alţii că a fost un erou. Dacă într-adevăr era un om ahtiat după sânge, el trebuia să comită omuciderile mult mai devreme şi fără un motiv bine întemeiat. Când-colo, şoferul nostru, ajuns acasă istovit de la muncă, şi-a găsit soţia şi pe cei trei copii ucişi.

Aşadar, haideţi să dăm dovadă de puţină creativitate, dacă de clemenţă şi de compasiune nu am putut da, şi să ne punem un pic în pielea personajului. Aţi putea aduce în discuţie faptul că vi-l prezint ca pe un personaj, dar trebuie să recunoaştem că această viaţă este întocmai ca o piesă de teatru.

Păpuşarul nostru, de acolo de Sus, ne-a pregătit – cel puţin unora – roluri înfiorătoare, care se dovedesc a fi, deseori, greu de imaginat chiar şi pentru ascuţita minte omenească.

Acum să ne întoarcem la Grigore şi la crimele sale “monstruoase”, aşa cum le-au numit unii colegi din presă, care au omis însă, să precizeze supliciul ce l-a bântuit pe tot parcursul vieţii – de la faptă până la moarte… poate chiar şi dincolo de moarte.

Eu nu zic că este criminal, nici că este erou, ci doar un om adus dincolo de extrem şi de raţiune, nevoit să-şi facă datoria.

 

Despre: ,,,,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=44210

Adaugat de la Sep 26 2012. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App