Editorial/ Eugen Dinu: Când unii aleg să-şi vâre demnitatea în poponeţ…

Share to Google Plus

Alina Dumitru şi-a dat, sâmbătă, ultima reprezentaţie în sportul care a urcat-o pe piedestalul  marilor români, nu înainte de a obţine o ultimă medalie la Jocurile Olimpice.

Accidentată vădit, simţind dureri insuportabile la braţ, judoka legitimată la clubul Steaua Bucureşti a scrâşnit din dinţi şi a încercat să obţină maximum în finala de la Londra.

Din păcate, ea a fost învinsă de către sportiva originară din Brazilia şi s-a clasat a doua, însă tăria şi mândria Alinei ne-au resuscitat, trezindu-ne din rărunchi spiritul naţionalist.

Duminică, în timpul Referendumului, doi jurnalişti aghiotanţi au avut tupeul să o jignească. Fie că numele tău este Mircea Badea, fie că este Victor Ciutacu, nu ai dreptul să insulţi o persoană ce ţi-a pus ţara la loc de cinste.

Nimeni nu le-a pus la îndoială valoarea – ca ziarişti mă refer –, dar bănuiesc că am conştientizat cu toţii, că ei constituie un duet de lingăi, de marionete ale mogulului din fruntea Antenelor.

Ei bine, şi în fond ce-au făcut aceste personaje hrăpăreţe şi impertinente pentru România? Vă spun eu, nimic! Unul este bufonul care făcea pereche cu Teo Trandafir, celălalt e un jurnalist reputat, de alţii manipulat.

“Demnitatea ta să ţi-o bagi matale în poponeţ, ca să nu ţi-o bage alţii pe-a lor”, spunea regretatul maestru Gheorghe Dinică în “Filantropica”, replica fiind urmată cu pioşenie – se pare – de către Badea şi de către Ciutacu.

P.S. Alina, pentru noi, românii, eşti campioană olimpică şi în acest an!

În vârstă de 29 de ani, Alina Alexandra Dumitru a fost medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing (2008) şi la Campionatele Europene din anii 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012.

De asemenea, anul acesta, la Londra, ea a obţinut argintul. Vitrina sa este completată cu 5 medalii de bronz, 3 obţinute la Campionatele Mondiale organizate în anii 2005, 2007 şi 2010 şi 2 adjudecate la Campionatele Europene din 2002 şi 2009.

 

Despre: ,,,,,,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=42570

Adaugat de la Iul 30 2012. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App