Editorial/ Eugen Dinu: Lipsa de concurenţă de la Euro sau circul din România?

Share to Google Plus

Că am început să ne complacem în mediocritate şi prostie şi că turnele finale – fie cel european, fie cel mondial – le privim numai de acasă, din faţa televizorului, nu mai sunt lucruri suprinzătoare, sunt deja la ordinea zilei, dar ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme a fost prea de tot.

Această săptămână, care se apropie de sfârşit, ne-a reamintit că trăim într-o lume manipulată, obscură şi degradată, atât moral, cât şi spiritual.

Dacă aţi deschis televizorul şi probabil că aţi făcut-o, aţi putut să vă delectaţi cu mizerabila mass-medie românească, dar şi cu un Campionat European care are câştigătoarea deja stabilită (Germania) – zic eu!

Editorial / Daniel Nazare: Reghecampf și Doamna Chiajna

„Tragedia” lui Adrian Năstase, aşa-zisa încercare de suicid, a fost poate cel mai repulsiv spectacol din acest an. „Bombonel” a fost „băiatul care face treaba să meargă” – după cum spune reclama. Cazul său m-a înduioşat atât de tare încât am şi uitat de plagiatul lui Ponta.

Din nefericire pentru el, va da scaunul de preşedinte pe cel din celulă sau îşi va petrece ceva timp într-un spital, acolo unde va primi tratamentul adecvat, pentru persoanele ce suferă de tulburări psihice.

Toată tevatură creată în jurul său a trezit în oameni două sentimente, de milă şi de dezgust, ambele îmbinându-se perfect într-o Românie împărţită pe diverse idealuri şi crezuri.

Pe de altă parte, turneul final organizat în Ucraina şi Polonia a fost dezamăgitor. Joi am urmărit o selecţionată a Cehiei neputincioasă în faţa Portugaliei, iar vineri o reprezentativă a Greciei mult prea mică pentru o Germanie dezlănţuită.

Au mai rămas două partide şi ajungem în semifinale. Totuşi, sunt curios dacă Spania se va trezi din „hibernare” şi va juca la intensitate maximă contra Franţei şi dacă Anglia va învinge o Italie imprevizibilă.

Un singur of rămâne însă, că nu am văzut şi România noastră la Euro 2012, poate o vom vedea la Mondialul din Brazilia.

Deşi, cum românul actual e însetat de ţâţe (cu scuzele de rigoare) şi scandal, e puţin probabil ca jucătorii să aibă liniştea cuvenită pregătirii pentru preliminarii (vezi incidentul de la grupa U-19).

De parcă fotbaliştii din generaţiile anterioare, cele care au realizat ceva semnificativ pentru fotbalul românesc, nu aveau metehnele lor. Le aveau, domnule, există şi dovezi, şi martori, dar pe atunci ziarele nu vuiau ca acum.

În fine, zăduful de afară, cumulat cu instalarea monotoniei, mă împiedică să mai continui, astfel că vă mai întreb o dată: – Ce preferaţi, lipsa de concurenţă de la Euroa sau circul ieftin din România?

 

 

 

Despre: ,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=41067

Adaugat de la Iun 23 2012. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App