Editorial / Daniel Nazare: Reghecampf și Doamna Chiajna

Share to Google Plus

Avem un talent incredibil: să demolăm tot ce este în urmă și să ne facem că vom construi o lume nouă. S-a întâmplat de sute ori în istorie, indiferent dacă ne raportăm la politică, economie, sănătate, cultură ori fotbal. Avem senzația că putem face mai mult, dar de fapt nu facem nimic. Ba dimpotrivă: iese întotdeauna groaznic.

Iată că avem și excepția care confirmă regula: Reghecampf și Concordia Chiajna. Să recapitulăm: lumea fotbalului decidea în iarnă, fără drept de recurs, ca retrogradată formația ilfoveană și pe CS Mioveni. Calculele rămăneau pentru celălalte două locuri. Reghe a venit la Chiajna și s-a înhămat la o muncă pe care alți antrenori cu ifose de Mourinho și Guardiola, dar cu realizări care tind spre zero, o interpretează simplu: “Cum să mă duc eu acolo să bifez o retrogradare în CV-ul în care mi-am trecut mai nou și licența Pro?”.

Uite că Reghe s-a băgat, folosindu-se de altă întrebare, mult mai sănătoasă, chiar dacă evident mai riscantă: “Dacă mă bag și îmi iese, ajung la o echipă de top? Răspunsul îl deduceți și voi.

Amabil cu presa și disponibil la dialog cu oricine îi adresează un sfat sau o întrebare, muncind mai mult pe gazon decât să joace table sau să bea un șpriț cu prietenii, fostul jucător stelist a reușit. Chiar dacă întrebările jurnaliștilor s-au referit mai mult la soția sa decât la scheme și abordări tactice, nu s-a enervat. Alții ar fi făcut-o. A strâns din dinți și când marele justițiar Porumboiu a confundat bunul simț cu golănia, crezând că 230 de meciuri arbitrate în Divizia A sunt mai relevante decât tot atâtea partide jucate în Bundesliga.

Întotdeauna voi aprecia antrenorii curajoși, chiar dacă uneori pierd. E ușor să stai în fotoliu, așteptând să mai cadă un tehnician în ghearele patronului pentru a primi și tu un sms. Infinit mai greu să o iei de jos, să schimbi 17 jucători, mentalități, alimentația jucătorilor și frustrările lor.

Între Reghecampf la Chiajna și Andone la Cluj, merg pe mâna primului. Unul era deja cu eticheta retrogradat pe frunte, altul era să pardă titlul deși
avea 5 puncte avans când a fost numit în locul portughezului Jorge Costa.

Despre: ,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=39759

Adaugat de la Iun 5 2012. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App