Sportul de masă a ajuns în atenția Uniunii Europene / Vezi ce s-a discutat

Articol scris de: Catalin Mihai
Share to Google Plus

Consiliul Uniunii Europene a adoptat Concluziile în lupta pentru combaterea fenomenului de dopaj în sportul de masă. Consiliul încurajează statele membre să pună mai mult accent în politicile publice pe lupta împotriva dopajului inclusiv în sectorul sportului de masă.

Într-o ședință de săptămâna trecută Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport a susținut că cunoștințele și informațiile despre dopajul din domeniul sportului de masă sunt foarte limitate, și în timp ce cooperarea la nivel internațional în lupta împotriva dopajului în sportul de performanță este bine dezvoltată, cooperarea în domeniul sportului de masă a fost până acum destul de redusă.

Prin urmare, Consiliul încurajează statele membre de a contribui la dezvoltarea unor programe educaționale naționale și a unor campanii împotriva dopajului, de a promova o cooperare mai strânsă între autoritățile publice locale și organizațiile sportive de masă.

”La nivel european s-a înțeles că sportul de masă are un rol decisiv în dezvoltarea societății noastre, reprezentând o componentă cheie a modelului social european. Din acest punct de vedere vom acorda tot sprijinul nostru instituțiilor europene în acest demers, mai ales că aceste politici ne privesc în mod direct”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România și al European Minifootball Federation.

European Minifootball Federation reprezintă cel mai amplu proiect fondat în luna martie a.c. destinat sportului de masă după căderea comunismului, și care aduce la un loc asociații și federații naționale de minifotbal de pe întregul continent, din 21 de țări europene, având peste 600.000 de practicanți.

Despre: ,,,

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=38571

Adaugat de la Mai 20 2012. Adaugat in analiza, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App