Editorial/ Eugen Dinu: Trufia „Moşului” şi hegemonia lui Bute

Share to Google Plus

Ne aflăm în seara zilei de sâmbătă, 9 iulie 2011. Au trecut aproape 4 ani de când românul Lucian Bute a obţinut tilul de campion mondial la categoria super-mijlocie, în versiunea IBF, şi nu l-a mai cedat nimănui.

Sportivul născut la Pechea se pregăteşte să lupte cu francezul Jean-Paul Mendy, un pugilist aflat la apusul carierei, având în vedere că a ajuns la vârsta de 37 de ani.

Întâlnirea disputată la Bucureşti este câştigată de Bute în runda a 4-a, prin KO, însă ea îi provoacă repulsie unui fost campion al României, Leonard Dorin Doroftei.

Fiind la rândul lui în postura boxerului gălăţean, „Moşul” ştie bine jocul şi nu este convins de ceea ce a văzut.

„Mendy merita Oscarul pentru prestaţia asta”, spunea virulent Doroftei.

Aproape toţi i-au atacat dur afirmaţia, considerând-o una plină de vanitate şi invidie.

El, însă, a rămas ferm pe poziţie, iar, la fix 10 luni de atunci, declaraţia sa avea să se adeverească.

Bute a întâlnit, sâmbăta trecută, un adversar care nu i-a dat nici măcar o şansă – oricât de infimă ar fi putut fi ea -, pe britanicul Carl Froch. Dacă am face un mic joc de cuvinte, „Mister KO” a fost făcut KO.

Nimeni nu i-a contestat valoarea lui Lucian Bute, fără de care, de altfel, nu ar fi putut ajunge în vârf, ci doar adversarii contra cărora a aruncat croşee şi directe, doar Froch şi mexicanul Andrade arătând ca nişte challengeri adevăraţi.

Acum, ne rămâne să aşteptăm meciul revanşei şi să sperăm că antrenamentele, atent efectuate de această dată, îi vor aduce titlul înapoi boxerului nostru.

Despre: ,,,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=39167

Adaugat de la Mai 28 2012. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App