Editorial / Daniel Nazare: “Pacientul englez Bute și fetele de la tv”

Share to Google Plus

Într-o țară unde ploile nu mai contenesc și nici nu sunt semne că s-ar opri curând, am avut un weekend sportiv de coșmar: handbalistele tricolore au ratat Jocurile Olimpice,  jucătoarea de tenis Simona Halep a pierdut finala de la Bruxelles, în timp ce Bute a fost umilit de englezul Froch, un tip care se seamănă cu marele actor Florin Călinescu în tinerețe.

Nu eșecul lui Bute doare, i se poate întâmpla oricărui mare campion. Inclusiv Ali sau La Hoya, ca să revin mai încoace, a furat-o prin KO. Maniera în care a fost realizată victoria englezului a stârnit dureri stomatologice. Nu lui Bute, ci mie. Nu  înțeleg și n-am să înțeleg cum poți boxa într-un anumit stil 30 de meciuri, iar când ai cea mai importantă gală te sucești 360 de grade. Uiți că ai un joc de glezne bun, lovești și fugi. Practic, Bute a stat la primit pumni în cap: atenție, punctul forte al lui Froch fiind bătaia. O altă mare eroare o reprezintă ideea insuflată de apropiați, aceea că este cel mai bun din lume. De fapt, la apropiați mă refer la cei de la Interbox.

Nu sunt de acord cu cei care spun că a avut numai adversari slabi. Uitați-vă la lista celor cu care au jucat Froch și Ward de-a lungul carierei: 85 la sută sunt aceeași cu ai lui Bute. Sunt de acord că Froch și Ward sunt, cel puțin deocamdată, peste valoarea pugilistului român. Cred însă că o altă greșeală a staff-ului lui Bute a fost aceea că s-a deplasat acasă la Froch. Dacă  eu am centura, eu pun condițiile, așa că prietene vino la Montreal să ne batem! Nu s-a întâmplat așa, iar presiunea publicului a cântârit și ea măcar câteva grame la eșec.

Mă amuză că oameni paraleli cu sportul, darmite cu boxul, își expun părerile despre Bute în fel și chip. După Corina Drăgotescu și Monica Tatoiu acum 6 luni, aceste Muppets cu lavalieră cu pretenții de Mafalda, am trăit penibilul moment  ca Nicoleta Luciu să-l întrerupă pe marele campion Mihai Leu și să-i explice cum a pierdut tactic meciul pugilistul român.

Bine că măcar nu e Liga 1: dacă antrenorul lui Bute ar fi fost Pițurcă am fi aflat că “nu mai există pugiliști mici”, dacă ar fi fost Răzvan Lucescu am fi aflat că a “lipsit unitatea de grup” și dacă era Mircea Lucescu românul ar fi pierdut “din cauza arbitrajului care a lăsat jocul liber”. Dacă patronul lui Interbox era Porumboiu am fi vorbit despre “influențele comisiilor”. Dacă patron  era Gigi Becali, Bute era șomer deja, în timp ce Doroftei își făcea încălzirea la Palatul din Aleea Alexandru.

Despre: ,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=39133

Adaugat de la Mai 27 2012. Adaugat in Editorial, Slide, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App