Spania a egalat recordul Germaniei: este a doua tara din istorie cu 5 echipe in semifinalele competitiilor europene!

Articol scris de: Eugen Dinu
Share to Google Plus

Actuala detinatoare a titlulurilor mondiale si europene, Spania domina si fotbalul la nivel de club, ea avand nu mai putin de 5 echipe in semifinalele celor mai importante competitii inter-cluburi, de pe “Batranul Continent”.

Dupa ce Barcelona si Real Madrid au acces, fara prea mari emotii, in penultimul act al Ligii Campionilor, joi seara, alte trei echipe au completat “quinta” iberica, in Europa.

Athletic Bilbao, Valencia si Atletico Madrid sunt formatiile care s-au calificat in semifinalele Ligii Europa si care se vor bate pentru cucerirea trofeului.

Daca una dintre Valencia si Atletico va capitula sigur, fiindca ele vor avea o confruntare directa, “gasca nebuna” a lui Bielsa se va confrunta cu o alta forta din Peninsula, cu gruparea portugheza Sporting Lisabona.

Aceasta situatie, cand o tara ajunge in penultima faza a cupelor europene cu 5 formatii, nu este inedita. In sezonul 1979-1980, Germania Federala ataca Cupa UEFA si Cupa Campionilor Europeni cu un numar similar de echipe.

Bayern Munchen, Eintracht Frankfurt, VfB Stuttgart, Borussia Monchengladbach erau calificate in UEFA, in timp ce Hamburg ravnea la cucerirea celei mai importante competitii de pe “Batranul Continent”, la nivel de club.

Spre dezamagirea fostilor adversari ai Rapidului, care accesesere in finala, britanicii de la Nottingham Forest aveau sa le fure Cupa Campionilor, invingandu-i cu 1-0.

In cealalta competie, Cupa UEFA urma sa fie adjudecata de Eintracht Frankfurt. Dupa o finala disputata in doua manse, in compania Borussiei Monchengladbach, 1-0 la Frankfurt si 2-3 la Gladbach,  Eintracht avea sa triumfe gratie golurilor marcate in deplasare.

 

Despre: ,,,,,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=35893

Adaugat de la Apr 6 2012. Adaugat in Campionate, Europa League, Liga Campionilor, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App