Gaz Metan-Mainz 1-1, 5-4 la penalty-uri (in tur: 1-1) / Revelatia Bundesligii, invinsa de un iordanian: Bawab!

Articol scris de: Flavius Dumitrescu
Share to Google Plus

Bawab a marcat trei goluri in dubla istorica pentru Gaz Metan Medias

Dupa ce a pierdut categoric cu Dinamo, 0-5 duminica in Liga 1, Gaz Metan Medias a eliminat din Europa League pe Mainz, locul 5 din Bundesliga, echipa care anul trecut a fost 23 de etape liderul din campionatul german.

Eroul serii a fost Bawab, jucator care a marcat si in mansa-tur si in retur si a transformat penalty-ul decisiv. De asemenea, portarul Plesca a avut o evolutie entuziasmanta, aparand doua lovituri de departajare si scotind echipa din cel putin 7 situatii critice. Mainz are un buget de 17 ori mai mare decat Gaz Metan.

Nemţii au deschis scorul prin Risse, în minutul 31, Gaz Metan reuşind egalarea prin Bawab, în minutul 61. Alex Munteanu s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul în minutul 110, iar Gaz Metan Mediaş a jucat cu un om mai puţin pe teren, deoarece antrenorul Cristian Pustai efectuase toate schimbările. La loviturile de departajare au marcat Fl. Lazăr, Buzean, C. Petre şi Bawab (Gaz Metan), Polanski, Sliskovici şi Risse (Mainz). Au ratat Liţu (Gaz Metan), respectiv Allagui şi Soto (Mainz).

Bawab a dat 3 goluri in dubla cu Mainz. Cine e Bawab?

La 21 de ani, iordanianul Thaer Bawab juca la echipa secundă a Realului sub comanda fostei legende a madrilenilor, Michel. Era unul dintre evidenţiaţii echipei secunde şi a ajuns să se antreneze alături de unii dintre cei mai mari jucători ai acelor ani. “De două ori pe săptămână eram chemat să mă antrenez cu prima echipă. Acolo erau Zidane, Raul, Ronaldo, Figo. Era incredibil”, îşi aminteşte Bawab. N-a apucat să joace însă niciun meci oficial pentru prima echipă a Realului, iar în 2007 a fost cumpărat de Barcelona. Rijkaard l-a convocat şi el la prima echipă, pentru care a jucat două meciuri în Cupa Cataluniei, fiind promovat în acelaşi timp cu Busquets şi Giovani Dos Santos.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Trtovaci (A. Muntean ’82), Fl. Lazăr, Khubutia, Markovici (C. Petre ’46) – Hoban, Breeveld, Todea, Buzean – Bawab, D. Roman (Liţu ’46). Antrenor: Cristian Pustai.

FSV Mainz: Wetklo – Bungert, Svensson, Noveski, Pospech (Sliskovici ’91) – Polanski, Baumgartlinger, Soto – Ivanschitz (Caligiuri ’64) – Risse, Ujah (Allagui ’54). Antrenor: Thomas Tuckel.

Cartonaşe galbene: Buzean ’49, Trtovaci ’64, Plesca ’111 / Baumgartlinger ’24, Polanski ’114.

Cum s-au marcat golurile:
0-1: Min.31 Gol Mainz! Markovic il scapa din marcaj pe Risse, acesta primeste o pasa lunga de la Svensson si inscrie cu un sut din careu!
1-1: Min.62 Gooooooool Gaz Metan! Bawab se inalta in careu si reia cu capul in plasa!

Despre: ,,
Alte articole pe aceeasi tema

URL scurt: http://ofsaid.ro/?p=12603

Adaugat de la Aug 4 2011. Adaugat in Campionate, Europa League, Main, Ultimele stiri. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0. Poti raspunde la acest articol

Newsletter

Abonare newsletter Ofsaid.ro

Cauta in arhiva

Cauta dupa data
Cauta dupa cateogrie
Cauta folosind Google

Opinii

Autentificare | Livescore | how to cure ringworm | Concediu |
Trimitem newsletter prin: Newsman App